U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Frittata met zoete aardappel, rucola en pecorino

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Sweet Potato Blokjes (450 g)
  • 6 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 6 eieren
  • 100 ml melk
  • 75 g rucola
  • 25 g geraspte pecorino
  • 1 el balsamicoazijn
  • 100 g halfgedroogde (cherry)tomaatjes

Bereiding:

  • Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak ze in 10 minuten gaar.
  • Klop de eieren los met de melk. Hak 25 gram rucola grof en meng met de pecorino door het eimengsel. Breng op smaak met peper.
  • Schenk het eimengsel over de aardappelblokjes en bak de frittata met de deksel op de pan op laag vuur in 10-12 minuten bruin en gaar.
  • Maak de rest van de rucola aan met de laatste 3 eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn. Bestrooi met de tomaatjes en zout en peper naar smaak.
  • Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.

 

De dikke Italiaanse omelet vullen we deze keer met zoete aardappelblokjes en rucola. Buonissimo!

 

Borreltip: Snijd de frittata in blokjes, garneer met wat rucola en serveer op een mooie prikker als borrelhapje.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 595 kcal
  • 42 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 33 g koolhydraten
  • 16 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 1,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen